Ring (+45) 59 59 59 59

Opfindsomme gaver & brugsartikler til familie & bolig

Velkommen til 59Shop

Madlavning

Køkkenet er det område i dit hjem, der bliver brugt oftest.

Så det er indlysende, at hvis dit køkken var mere organiseret og enkel at bruge, så ville det hele blive lidt lettere.

59shop har her 10 nemme trin til, at organisere dit køkken, og gøre dit familieliv lidt mere gnidningsløst, når det kommer til tilberedning af måltider.

Tip # 1: Tøm dine køkkenskabe

Køkkenskabe

Tag alt ud af dine køkkenskabe og gå det hel grundigt igennem. Kassér eller donere de ting, der ikke er hyppigt anvendte, dubletter, brudte genstande eller ting, du har glemt, du havde. Gør dette med alle skabe og skuffer, opret separate områder på gulvet for hver gruppe. Vær skånselsløs. De fleste køkkener mangler plads, så målet er kun at have redskaber, du elsker at bruge.

Tip # 2: Gruppere dine køkkenredskaber

Nu hvor dine køkkenskabe er helt tomme, så overvej, hvad der er bedst for dig i forhold til dine daglige rutiner. Grupper alle dine bage redskaber sammen, dine madlavnings redskaber sammen. Gruppere tallerkener, glas, kopper – sæson redskaber som kun bruges en eller to gange om året.

Tip # 3: Organiser dine køkkenskabe

Nu hvor du har grupperet dine køkkenredskaber på gulvet, så skal du beslutte, hvor hver køkkenredskabs gruppe skal placeres. Madlavning og bage redskaber bør holdes tæt på hvor du laver mad. Køkkenudstyr bør være i skabet eller skuffen nærmest dit arbejdsområde. Glasvarer placeres bedst i nærheden af vasken og køleskabet. Etablere en kaffe/te område, der omfatter sukker, krus og filtre, og placere det hele i nærheden af din vandhane, hvis det er muligt. Ved at tænke dig lidt om kan du undgå at gå frem og tilbage i køkkenet efter de ting du skal bruge.

Tip # 4: Brug klare beholdere til opbevaring.

Opbevaring

Brug beholdere der er lette at stable når de er i brug, men brug også madbeholdere i forskellige størrelser, så de kan opbevares indeni hinanden når de ikke er i brug, hvilket spare plads og holder orden. Gruppere dine pakker af sauce blandinger, sauce mix, korn, mel, krydderier, kakao m.m. og put det i små plastbeholdere for at undgå, at de bliver spredt over hele køkkenet.

Tip # 5: Opbevar beholder og låg sammen,

Kassér alle beholdere uden låg, og gem de resterende plastbeholdere enten med låg på dem, eller opbevare lågene i en anden større beholder, så de alle bliver sammen. Gør det samme med låg til dine gryder og pander.

Tip # 6: Gør brug af spildområder i dit køkken.

Kopper

Placer kroge under køkkenskabe til krus over køkkenbordet, eller placere en fod rack samme sted til vinglas som du kender det fra restaurationer. Det vil frigøre betydelig skabsplads og er også dekorativt. Du kan også hænge selvklæbende kroge på indersiden af skabslåger for at holde værktøjer som målebægre, grydelapper eller andre køkken gadgets på plads. Overvej at bruge vægplads eller et loft rack til at hænge gryder og pander på. Husk, at ethvert ledigt rum du kan bruge til at hænge noget, vil frigøre plads inde i dit køkkenskab.

Tip # 7: Brug roterende bakker.

Roterende bakker kan bruges til at holde ting som olier, eddiker og andre madlavnings ingredienser, samt krydderier, vitaminer eller medicin. Du kan også bruge den samme tilgang i dit køleskab - én for drikkevarer og en anden til rester eller små krukker af pickles, oliven eller andre små fødevarer.

Tip # 8: Brug skuffedeler.

Skuffedeler

Skuffedeler er fantastisk til madlavningsredskaber og til din ”rode” skuffe. Alle har brug for et sted til, at opbevare diverse små ting, men de behøver ikke, at være over alt og uden man kan gennemskue, hvad man har og hvor det er. Skuffedeler vil give dig mulighed for, at tildele en lille sted til hver ting, og du vil være i stand til at finde dem, når du har brug for dem.

Tip # 9: Sorter Papir.

Få en whiteboard hvor du med magneter kan sortere takeout menuer, havde din notesblok og kuglepinde eller andre papirer. Sortere alle de ting der elleres har en tendens til, at samle sig på køkkenbordet. Hver type papir bør have sin egen sektion på whiteboardet, du kan navngive hver sektion med klisterbogstaver, det kan også gøres rigtig dekorativt og samtidigt sikre, at du husker indbydelser eller skolearrangementer m.m.

Tip # 10: Ryd dit køleskab.

Hold affaldssække nær din skraldspand og lad poserullen ligge i bunden af skraldespanden på den måde, når en pose er fyldt, er der allerede en anden lige under der venter på at blive brugt. Hvis du tømmer din skraldespand en aften om ugen, så brug også lige lidt tid til, at rense ud i dit køleskab. Dit køleskab skal kun huse aktuelle og friske varer det vil også fremstå mindre rodet - og det tager kun et par minutter.

Køleskab

Din personlige arbejdes stil i dit køkken vil afgøre, hvor du gemmer og bruger dine køkkenredskaber, men målet er, at få køkkenet og dens indhold til at tjene dine behov så problemfrit og effektivt som muligt. Hvis du investerer lidt tid og energi i, at organisere dit køkken, er det en investering, der vil betale sig i mange år frem.

 




Anbefalet produkter



 
 

 

Customizable design
Sæson aktiviteter

Havearbejde

Herunder græsslåning, gør-det-selv reparationer og almindelig vedligehold m.m....

Se løsninger her
Responsive Layout
Variabele aktivteter

Rengøring

Ude som inde, tørre støv af, støvsugning, gulvvask, vindusvask, toiletter, badeværelser m.m....

Se løsninger her

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér